Star tv'de yaklaşık bir ay önce başlayan, projesi Durul Bazan'a ait Gecekondu isimli program seyirciye yeni bir konsept sunuyor. Önceden yazılıp hazırlanmış bir metni olduğundan şüphe duyduğumuz Gecekondu programı güncel olaylara ve konulara eleştirel, saldırgan hatta kimi zaman anarşist bile diyebileceğimiz bir yaklaşım içinde. Zeynep Beşerler gibi süzme elitist, dünyada ne olup bittiğinden habersiz konukların dumura uğratıldığı bu absürd komediyi izlemenizi öneriyoruz. Çevrecilikten, Medyaya "steril" bir takım proje ve yaklaşımların üzerine limon sıkan bu yeni popülist dizi risk alarak ve cesaretle absürdün, politiğin, gündelik hayatın, komedinin ve ironinin sınırlarında dolaşıyor. Cuma gecesi 00.30'da yayınlanan diziyi aynı saatlerde talk show yapan disko krallarının, gece kuşlarının, aştürk baraş'ların izleyip feyz alması hatta belki utanması umulur...
popülist öneriler ya da işaretler gayet güzel. bilmiyorum ama jcvd filmi dikkatimi çekti. popülist öğeler taşıyan her film popülist film olacak değil ama filmde geçen monolog popülist bir elden çıkmış. özeti van damme popülist midir?
YanıtlaSiljonkilot fan dayım genelde lejyoner rolündedir. ve iye beyazlar aşkına kötü siyahları pataklar. kendi halkının halkçısı sayılabilir, bilemem; ama o kötü siyahlar arasında biz de yok muyuz sanki? steven segal vardır bir de, amerikan lejyoneri. bu B tipi oyuncuların filmleri genellikle gizli servislerin verdiği parayla döner. bunu da unutmamak lazım. her zaman batı devletlerinin militarizmini haklı çıkaran bir tarafları vardır. rambo'nun adı çıkmış. halbuki rambo amerikan vatanseveri de olsa anti-militarist bir filmdir. serinin ilk filminin adının "ilk kan" olması ve savaşın dış ülkede değil, bizzat amerikan topraklarında ahmak ve hain amerikan milisleri ve askerleriyle rambo arasında olması ilginçtir. serinin sonraki filmleri tutarlı bir şekilde cuntalara karşı verilen mücadeleyi anlatır, inandırıcı olmasa ve fbi kokusu alsak da. sonuçta bu tip filmlerde bolca halkçı sözler duyarız ve filmi seyretmemizi de bu tip sözler sağlar biraz; ama aslında faşist filmlerdir. faşizm çoğu yerde popülist bir görüntü verir, fakat halk tanımı hayali olup ayırımcı, bölücü, yıkıcı bir popülizm şeklidir. popülizm, faşizm için bir paravandan ibarettir. türkiye'deki halkçı parti yani CHF ve CHP deneyimi de biraz böyledir zaten. hakikaten halkçı bir tarafları olsa da faşist tarafları ağır basıyor.
YanıtlaSil